Mijn verhaal

Nee, nee…je vindt hier geen “ik bak al sinds mijn kindertijd” verhalen terug. Daar had ik tussen het playbacken en het buitenspelen door ab-so-luut geen tijd voor.

Tijd om (heel graag) te eten had ik dan weer wel….Tja, wat wil je met een opa die een snoepjesfabriek had en een papa die zoooo lekker kan koken? Yep, ik steek het volledig op de Simaeys-genen.

Diezelfde eetgenen voedden stilletjesaan mijn interesse voor het kookproces. Toen ik alleen ging wonen is het pas echt begonnen. Naast de traditionele wasmachine die elk kind thuis cadeau kreeg bij het verlaten van het ouderlijke nest (zeeeeeer tactische zet van de mama), kreeg ik ook nog het kookboek van de KVLV. Ik experimenteerde dagelijks met de gerechten die ik daarin terugvond...en als ik iets niet begreep, of er mislukte iets, was papa daar met zijn wijze kookraad.

493 kookboeken en talloze kookexperimenten later, wilde ik mijn kookkunsten nog meer fine-tunen. Mijn doel: de chemie in de keuken begrijpen: hoe reageren de ingrediënten op elkaar en waarom reageren ze zo? Dus hoppa! Ingeschreven voor de professionele koksopleiding “Restauranthouder” (Syntra Haasrode). Na drie jaar avondschool behaalde ik in 2016 mijn getuigschrift. Niet dat ik er toen aan dacht om de horeca in te stappen hoor….nee, nee, nee, dat ging niet gebeuren. Het horeca leven: mijn eindeloos respect voor de mensen die het wel doen!

Dankzij deze opleiding en mijn ontelbaar geëxperimenteer werd het me duidelijk dat de zoete bereidingen mij het meeste fascineerden. Dus begon ik te bakken, te bakken…en nog eens te bakken: ik puzzelde voortdurend tot ik de beste recepten had die zowel door mijn proefkonijnen (lees familie) als mezelf werden goedgekeurd. Geloof me…er is heel wat gesakker aan te pas gekomen.

Maar...nu is het zover! Door te starten met “Koekezoet” heb ik mijn droom bereikt. Met plezier maak ik voor jullie lekkere taarten en originele cupcakes…allemaal volgens eigen recept (nope, ik werk met geen enkele bakmix of welke mix dan ook) met verse ingrediënten en heeeel veeeel liefde.

Het water in de mond gekregen? Fijn! Neem dan snel maar een kijkje in mijn aanbod. Vind je toch niet wat je zoekt? Geef me een seintje. Ik leer nog elke dag bij.

Koekezoete groetjes,

 

Marijke