Waar en hoe worden de Koekezoet taarten en cupcakes gebakken?

De Koekezoet taarten en cupcakes worden gebakken in onze privé goedgekeurde FAVV keuken. Euh...FAVV?
FAVV staat voor "Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen".
Er komen geen productielijnen of industriële machines aan te pas. Elke creatie wordt vers, in kleine hoeveelheden en één voor één afgewerkt. Dit houdt in dat het wat langer duurt, maar het verschil proef je gewoon!

Hoe zit het met de prijs?

De prijzen voor de taarten en cupcakes van het Koekezoet-huis kan je terugvinden in de rubrieken "Taarten" en "Cupcakes".
Wil je liever een taart of cupcakes volledig volgens jouw wensen? Dan is de prijs op aanvraag. Lanceer je vraag via de "Contact" pagina en je ontvangt van ons een offerte op maat. Zijn we de goedkoopste? Nee, dat is onmogelijk als je werkt met verse ingrediënten en bakt op de traditionele manier. Zijn we dan de duurste? Nee, zo erg is het nu ook weer niet!

Wat is het verschil tussen cake en biscuit?

Cake is zwaarder en smaakvoller, biscuit is luchtiger en heeft minder smaak. Heeft alles te maken met...boter! Juist, in cake zit dezelfde hoeveelheid boter als bloem en suiker. Bij een biscuit hoef je in principe geen boter te gebruiken (ik doe dat dus wel...al is het maar een klein beetje).
Leuk om te weten: omdat cake meer vult dan biscuit, heb je voor hetzelfde aantal personen minder taart nodig. Dat verschil vind je ook terug in de prijs. Met andere woorden: met een 25 cm cake kan je meer mondjes voeden (ongeveer 32) dan een biscuit van 25 cm (ongeveer 18).
Je moet vooral dat kiezen, wat je het liefste eet. "Goesting is koop", zeiden ze thuis.
Smaken biscuit: gewone of chocolade biscuit
Smaken cake: vanille, chocolade, citroen, appel,...

Echt artisanaal?

Oh jawel! Alles wordt volledig op de traditionele manier gemaakt. We werken uitsluitend met de beste ingrediënten zoals Callebaut chocolade, kwalitatieve bloem, verse melkerijboter en biologische eieren. Persoonlijk vinden we dat het allerlekkerste. Natuurlijk is dat tijdrovend...maar we zouden het niet anders willen! Dus neen: hier geen taarten, botercrèmes - of wat dan ook - op basis van een mix.

Welke vulling kan ik kiezen voor een taart?

De meest gevraagde vullingen zijn botercrème, chocolademousse, chocolade ganache of slagroom. Ook banketbakkersroom is mogelijk.
Botercrème kan je in verschillende smaken krijgen: chocolade, speculaas, vanille, (gezouten) karamel, citroen...
We geven nog graag even mee dat wij niet de klassieke 50/50 botercrème (50 % boter en 50 % poedersuiker) gebruiken, maar opteren voor de Ermine, de Zwitserse of de Italiaanse botercrème. Deze hebben een nog zachtere structuur...en is volgens ons vooral lekkerder!

Welke afwerking kan ik kiezen voor een taart?

Ook hier behoren botercrème, chocolade ganache of slagroom tot de mogelijkheden. Marsepein mag hier zeker niet vergeten worden!
De suikerpasta liefhebber komt ook aan zijn trekken indien gewenst.

Hoe eet je een cupcake?

Zoals je een gebakje eet: je verwijdert het papiertje, zet de cupcake op een bord...en met een lepel of vork ga je van boven naar beneden zodat je elke laag van de cupcake mee hebt. Dus NIET zoals zovelen: mond openen, in één hap de topping naar binnenspelen en dan aan het cakeje beginnen. Nee, nee, nee...genieten moet je ervan!